Un nou mall și spații office

No Comments

Un nou mall și spații office, ne promit cei de la AFI, pe vechea platfomă Hidromecanica:

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe a cumparat un teren de 40.000 mp, în Brașov, de la Cora, pentru a dezvolta un mall și un proiect de birouri.

AFI Europe România a semnat contractul de cumpărare pentru terenul de 40.000 mp, în centrul orașului Brașov, unde plănuiește să dezvolte diferit curse caini online pentru turiști, un centru comercial și un proiect de birouri, ambele urmând să fie deschise în octombrie, 2017. AFI și Cora au semnat, la începutul anului, un acord preliminar, pentru achiziția terenului din Brașov. “Brașov este principala destinație turistică din România, atrăgând aproximativ 1,5 milioane de turiști pe an, iar orașul are un număr mare de locuitori, cu o putere de cumpărare peste medie”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România. Hay a adăugat că aceste lucruri, împreună cu locația din centrul orașului, “ne-au convins să intrăm pe piața de retail din Brașov și să dezvolăm acest proiect, cu destinație mixtă”. Terenul este situat în centrul orașului și al zonei de afaceri a Brașovului (Centru Civic), pe fosta platformă Hidromecanica. Spațiul este localizat pe bulevardul principal, care leagă Centrul Vechi de toate zonele orașului și de ieșirea către București.

Mall-ul AFI, din Brașov: 45.000 mp, pe trei niveluri AFI Europe are în plan dezvoltarea, în Brașov, a unui centru comercial cu o suprafață totală închiriabilă (GLA), de 45.000 mp, dispusă pe trei niveluri, accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante și divertisment, inclusiv un cinematograf. Mall-ul AFI din Brașov va avea și o terasă de mari dimensiuni, cu vedere către Munții Carpați, care va găzdui diverse evenimente și activități. AFI Europe Romania se află, deja, în discuții avansate cu un lant de hypermarket-uri și cu cei mai mari retail-eri de fashion, pentru a fi ancorele centrului comercial. Proiectul va fi construit, potrivit standardelor necesare pentru obținerea certificării pentru construcții „verzi” – LEED Gold. Pe același teren, compania va dezvolta și un proiect de birouri, de clasa A, cu o suprafață închiriabilă de 11.000 mp, ce va fi conceput ca o construcție „verde”.

Acesta este cel de-al treilea centru comercial, pe care AFI Europe îl va dezvolta în România, după AFI Palace Cotroceni, un proiect de 81.000 mp, situat în București, și AFI

Palace Ploiești, cu o suprafață totală închiriabilă, de 33.000 mp. Pe segmentul de birouri, compania dezvoltă AFI Park, un proiect ce constă în 5 clîdiri de birouri, de clasa A, cu o suprafață totală de închiriere, de peste 70.000 mp. Primele trei clădiri de birouri, finalizate, sunt închiriate în proporție de 100%, în principal unor companii din domeniul

IT&C și BPO. AFI Park 4&5 se află în construcție, iar clădirile urmează să fie finalizate, la începutul lui 2016.

Sursa: wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *